Nyt on aika koota joukot

24.1.2018

PAMin järjestöpäällikkö Heidi Lehikoinen.
PAMin järjestöpäällikkö Heidi Lehikoinen.

Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon pamilaisia yhtenäisenä rintamana neuvottelijoiden tueksi.

”Palvelualojen ammattilaiset mahdollistavat sujuvan arjen ja juhlan. Hyvästä ja tärkeästä työstään he ansaitsevat kunnon palkan”, pohjustaa PAMin järjestöpäällikkö Heidi Lehikoinen viikoilla 5 ja 6 järjestettävien PAMin Valmiusviikkojen tavoitetta.
”Sopimusneuvottelujen yhtenä tärkeimmistä tavoitteista onkin saada palvelualoille neuvoteltua prosentuaalisesti isommat palkankorotukset kuin teollisuudelle on neuvoteltu, jotta mies- ja naisvaltaisten alojen palkkaerot eivät entisestään kasvaisi.”

Valmiusviikkojen aikana pamilaiset luottamushenkilöt, ammattiosastojen aktiivit ja PAMin työntekijät keskustelevat eri puolilla Suomea palvelualojen työntekijöiden kanssa käynnissä olevista tes-neuvotteluista.
”Neuvotteluja käydään parhaillaan kaupan alalla, majoitus- ja ravitsemusalalla ja kiinteistöpalvelualalla sekä muun muassa kopio- ja tulostusalalla ja erityisteollisuudessa”, tietää Lehikoinen.
”Valmiusviikoilla kootaan mahdollisimman paljon palvelualojen työntekijöitä valmistautumaan tarpeen tullen työtaisteluihin neuvottelujen vauhdittamiseksi.”

Kampanjaviikot ovat Lehikoiselle tuttuja. Hän on organisoinut ja johtanut PAMissa monenlaisia kampanjoita ja tapahtumia sekä järjestöllistä valmiutta jo vuosia.
”Pidän työstäni, koska se on monipuolista ja arvaamatonta ja sopii hyvin omaan arvomaailmaani. Olen kiitollinen siitä, että saan olla mukana edistämässä palvelualojen työntekijöiden edunvalvontaa.”